101955 Bennu

Astéroid

Ari 101955 Bennu atawa 1999 RQ36 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.204, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�251037.

101955 Bennu
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/09/11
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1355
Peri 0.897
Sumbu semi-mayor 1126
Ékséntrisitas 0.204
Anomali rata-rata 312.6
Ingklinasi 6.0
Bujur nodeu rumonjat 2.0
Argumén peri 66.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit