1862 Apollo

Astéroid

Ari 1862 Apollo atawa 1932 HA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.560, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.25. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405860.

1862 Apollo
Penemuan dan penandaan
Pamanggih K. Reinmuth
Tempat kapanggih 024
Tanggal kapanggih 1932/04/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2293
Peri 0.647
Sumbu semi-mayor 1470
Ékséntrisitas 0.560
Anomali rata-rata 255.6
Inklinasi 6.4
Bujur nodeu rumonjat 35.6
Argumén peri 286.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.25

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit