Ari 2002 AT4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.446, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 108200.

2002 AT4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/01/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.700
Peri 1.033
Sumbu semi-mayor 1.867
Ékséntrisitas 0.446
Anomali rata-rata 28.5
Inklinasi 1.5
Bujur nodeu rumonjat 323.5
Argumén peri 203.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit