Buka ménu utama

Ari 2005 XN mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.417, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98017.

2005 XN
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2005/12/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.488
Peri 1.023
Sumbu semi-mayor 1.756
Ékséntrisitas 0.417
Anomali rata-rata 27.5
Inklinasi 21.1
Bujur nodeu rumonjat 71.8
Argumén peri 336.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit