Ari 2009 SM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.336, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392348.

2009 SM
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2009/09/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.368
Peri 1.176
Sumbu semi-mayor 1.772
Ékséntrisitas 0.336
Anomali rata-rata 173.8
Inklinasi 20.6
Bujur nodeu rumonjat 22.1
Argumén peri 273.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit