2010 KQ10

Astéroid

Ari 2010 KQ10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.667, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�178186.

2010 KQ10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/05/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3953
Peri 0.790
Sumbu semi-mayor 2371
Ékséntrisitas 0.667
Anomali rata-rata 15.0
Inklinasi 6.7
Bujur nodeu rumonjat 245.0
Argumén peri 286.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit