Buka ménu utama

Ari 2017 GF8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.543, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409616.

2017 GF8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.312
Peri 1.278
Sumbu semi-mayor 2.795
Ékséntrisitas 0.543
Anomali rata-rata 8.2
Inklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 137.5
Argumén peri 18.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit