Buka ménu utama

Ari 2017 HD49 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.397, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

2017 HD49
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.002
Peri 1.296
Sumbu semi-mayor 2.149
Ékséntrisitas 0.397
Anomali rata-rata 49.4
Inklinasi 25.0
Bujur nodeu rumonjat 213.3
Argumén peri 337.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit