Buka ménu utama

Ari 2017 HG2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.341, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405802.

2017 HG2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.235
Peri 1.098
Sumbu semi-mayor 1.666
Ékséntrisitas 0.341
Anomali rata-rata 93.9
Inklinasi 8.3
Bujur nodeu rumonjat 162.2
Argumén peri 354.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit