Buka ménu utama

Ari 2017 HH2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.356, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J70.

2017 HH2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.172
Peri 1.031
Sumbu semi-mayor 1.602
Ékséntrisitas 0.356
Anomali rata-rata 79.3
Inklinasi 14.1
Bujur nodeu rumonjat 205.6
Argumén peri 333.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit