Buka ménu utama

Ari 2017 HL49 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.474, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

2017 HL49
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.559
Peri 1.268
Sumbu semi-mayor 2.413
Ékséntrisitas 0.474
Anomali rata-rata 35.6
Inklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 178.5
Argumén peri 37.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit