Buka ménu utama

Ari 2017 HQ3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.081, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405806.

2017 HQ3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/04/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.189
Peri 1.012
Sumbu semi-mayor 1.100
Ékséntrisitas 0.081
Anomali rata-rata 163.5
Inklinasi 14.9
Bujur nodeu rumonjat 38.5
Argumén peri 118.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit