Buka ménu utama

Ari 2017 HS49 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.285, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPCxxxxx.

2017 HS49
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.915
Peri 1.067
Sumbu semi-mayor 1.491
Ékséntrisitas 0.285
Anomali rata-rata 120.9
Inklinasi 8.5
Bujur nodeu rumonjat 191.0
Argumén peri 308.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit