Buka ménu utama

Ari 2017 HT3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.282, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J68.

2017 HT3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/04/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.052
Peri 1.149
Sumbu semi-mayor 1.600
Ékséntrisitas 0.282
Anomali rata-rata 58.7
Inklinasi 34.7
Bujur nodeu rumonjat 41.1
Argumén peri 185.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit