Buka ménu utama

Ari 2017 HV4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.296, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K02.

2017 HV4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.948
Peri 1.059
Sumbu semi-mayor 1.503
Ékséntrisitas 0.296
Anomali rata-rata 42.8
Inklinasi 1.3
Bujur nodeu rumonjat 282.5
Argumén peri 343.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit