Buka ménu utama

Ari 2017 HW mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.608, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405798.

2017 HW
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/04/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.196
Peri 1.024
Sumbu semi-mayor 2.610
Ékséntrisitas 0.608
Anomali rata-rata 33.7
Inklinasi 9.7
Bujur nodeu rumonjat 31.3
Argumén peri 170.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit