Buka ménu utama

Ari 2017 HX49 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.629, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405829.

2017 HX49
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/04/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.613
Peri 1.049
Sumbu semi-mayor 2.831
Ékséntrisitas 0.629
Anomali rata-rata 29.8
Inklinasi 8.3
Bujur nodeu rumonjat 221.8
Argumén peri 337.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit