Buka ménu utama

Ari 2017 HY4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.221, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405809.

2017 HY4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.649
Peri 1.052
Sumbu semi-mayor 1.350
Ékséntrisitas 0.221
Anomali rata-rata 89.7
Inklinasi 9.4
Bujur nodeu rumonjat 212.3
Argumén peri 351.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit