Buka ménu utama

Ari 2017 JB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.298, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K09.

2017 JB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/05/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.049
Peri 1.107
Sumbu semi-mayor 1.578
Ékséntrisitas 0.298
Anomali rata-rata 68.5
Inklinasi 3.2
Bujur nodeu rumonjat 239.7
Argumén peri 329.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit