Buka ménu utama

Ari 2017 JH3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.092, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K09.

2017 JH3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/05/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.248
Peri 1.037
Sumbu semi-mayor 1.143
Ékséntrisitas 0.092
Anomali rata-rata 130.9
Inklinasi 27.3
Bujur nodeu rumonjat 230.4
Argumén peri 315.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit