Buka ménu utama

Ari 2017 JL3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.367, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

2017 JL3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/05/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.333
Peri 1.081
Sumbu semi-mayor 1.707
Ékséntrisitas 0.367
Anomali rata-rata 33.9
Inklinasi 16.1
Bujur nodeu rumonjat 69.2
Argumén peri 200.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit