Buka ménu utama

Ari 2017 JU1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.287, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J70.

2017 JU1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/05/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.914
Peri 1.061
Sumbu semi-mayor 1.487
Ékséntrisitas 0.287
Anomali rata-rata 55.5
Inklinasi 2.6
Bujur nodeu rumonjat 93.4
Argumén peri 150.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit