Buka ménu utama

Ari 2017 JV2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.206, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

2017 JV2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/05/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.677
Peri 1.105
Sumbu semi-mayor 1.391
Ékséntrisitas 0.206
Anomali rata-rata 81.7
Inklinasi 22.3
Bujur nodeu rumonjat 59.5
Argumén peri 152.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit