Buka ménu utama

Ari 2017 JX1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.533, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J68.

2017 JX1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2017/05/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.334
Peri 1.014
Sumbu semi-mayor 2.174
Ékséntrisitas 0.533
Anomali rata-rata 33.8
Inklinasi 5.4
Bujur nodeu rumonjat 53.3
Argumén peri 184.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluarÉdit