2101 Adonis

Astéroid

Ari 2101 Adonis atawa 1936 CA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.765, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405863.

2101 Adonis
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. Delporte
Tempat kapanggih 012
Tanggal kapanggih 1936/02/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3307
Peri 0.441
Sumbu semi-mayor 1874
Ékséntrisitas 0.765
Anomali rata-rata 312.0
Inklinasi 1.3
Bujur nodeu rumonjat 349.6
Argumén peri 43.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit