3360 Syrinx

Astéroid

Ari 3360 Syrinx atawa 1981 VA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.746, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�395028.

3360 Syrinx
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin, R. S. Dunbar
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1981/11/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4305
Peri 0.628
Sumbu semi-mayor 2466
Ékséntrisitas 0.746
Anomali rata-rata 108.0
Inklinasi 21.2
Bujur nodeu rumonjat 242.6
Argumén peri 63.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit