3361 Orpheus

Astéroid

Ari 3361 Orpheus atawa 1982 HR mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.323, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.03. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�298984.

3361 Orpheus
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih C. Torres
Tempat kapanggih 805
Tanggal kapanggih 1982/04/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1600
Peri 0.819
Sumbu semi-mayor 1210
Ékséntrisitas 0.323
Anomali rata-rata 259.9
Ingklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 189.4
Argumén peri 301.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.03

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit