1. ALIH Citakan:Disambig info

Koordinat: 13°10′N 59°33′W / 13.167°N 59.550°W / 13.167; -59.550

Barbados nyaéta hiji nagara pulo di Antillen Leutik. Pulona panjangna 34 kilometres (21 mi), lébarna23 kilometres (14 mi), sarta legana 431 square kilometres (166 sq mi). Nagara ieu aya di bagian kulon ti Atlantik Kalér sarta 100 kilométer (62 mil) wétaneun Kapuloan Windward jeung Laut Karibia;[5] ogé kira-kira 168 kilometres (104 mi) wétaneun Saint Vincent jeung Grenadines, sarta 400 kilometres (250 mi) kalér-wétaneun Trinidad jeung Tobago.

Barbados
Bandéra Barbados Lambang Barbados
Motto
"Pride and Industry"
Lagu
"National Anthem of Barbados"
Lagu Karajaan
"God Save the Queen"
Location of Barbados
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Bridgetown
13°06′N 59°37′W
Basa resmi Basa Inggris
Basa régional Bajan
Grup étnis  80% Afro-Barbados
16% Asia jeung Multiras
4% Éropa
Démonim Barbadian, Bajan (sadidinten)
Pamaréntah Démokrasi parleméntér jeung constitutional republic
 -  Présidén Sandra Mason
 -  Perdana Mentri Mia Mottley
Kamerdikaan
 -  ti Britania Raya 30 Nopémber 1966 
 -  Cai (%) Negligible
Populasi
 -  Perkiraan  2019 287,025[1] (182nd)
 -  Sénsus 2010 277,821[2] 
GDP (PPP) Perkiraan 2019
 -  Total $5.398 billion 
 -  Per kapita $18,798[3] 
GDP (nominal) Perkiraan 2019
 -  Total $5.207 billion 
 -  Per kapita $18,133[3] 
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg 0,793[4] (Luhur Pisan) (ka-47)
Mata uang Dolar Barbados ($) (BBD)
Zona wanci Karibia Wétan (UTC-4)
TLD Internét .bb
Kode telepon +1 (spésifikna +1-246)

Wewengkon kagaréjaanÉdit

Barbados dibagi kana 11 wewengkon kagaréjaan:

  1. Christ Church
  2. Saint Andrew
  3. Saint George
  4. Saint James
  5. Saint John
  6. Saint Joseph
  7. Saint Lucy
  8. Saint Michael
  9. Saint Peter
  10. Saint Philip
  11. Saint Thomas

St. Géorge jeung St. Thomas aya di tengah nagara sarta mangrupa 2 kagaréjaan tanpa basisir.

Tempo ogéÉdit

CatetanÉdit

  1. United Nations. "World Population Prospects 2019".
  2. "Barbados – General Information". GeoHive. Diarsipkan dari versi asli tanggal 1 February 2017. Diakses tanggal 16 December 2013. 
  3. a b "Report for Selected Countries and Subjects". www.imf.org. Diarsipkan dari versi asli tanggal 10 March 2021. Diakses tanggal 18 March 2021. 
  4. "International Human Development Indicators 2011". United Nations. 2011. Diakses tanggal 10 December 2011. 
  5. Chapter 4 – The Windward Islands and Barbados – U.S. Library of Congress


Tumbu kaluarÉdit

Pék paluruh émbaran nu leuwih loba ngeunaan Barbados ku jalan nyungsi proyék sabaraya Wikipédia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tempo ogé Barbados di Wikivoyage

Citakan:Barbados topics

Citakan:English dialects by continent Citakan:English official language clickable map