Basa Myanmar atawa Basa Burma (မြန်မာစာ, ba.ma ca [bəmàsà]) nyaéta basa resmi di Myanmar. Sanajan sacara resmi ngarana "bahasa Myanmar", loba pihak anu nyebut "basa Burma". Basa ieu mangrupakeun basa indung pikeun Bamar, Rakhine jeung sub-étnik Bamar séjénna. Basa ieu kaasup kana rungkun Sino-Tibet.

Basa Myanmar
မြန်မာစာ (ditulis Basa Burma)
မြန်မာစကား (dibaca Basa Burma)
Dipaké di Bandéra Myanmar Myanmar
Bandéra Thailand Thailand
Bandéra Bangladés Bangladesh
Bandéra Malaysia Malaysia
Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Bandéra Britania Raya Britania Raya
Bandéra Australia Australia
Bandéra Laos Laos
Bandéra Singapura Singapura
Jumlah panyatur Basa utama: 32 yuta
Basa kadua: 10 yuta
Réngking 29
Rungkun basa Sino-Tibet
Aksara Aksara Burma
Braille Basa Myanmar
Status resmi
Basa resmi di Bandéra Myanmar Myanmar
Diatur ku Komisi Basa Myanmar
Kode-kode basa
ISO 639-1 my
ISO 639-2 bur, mya 
Ethnologue édisi ka-14: MYA
ISO 639-3
Idioma birmano.png

Basa Myanmar, boh anu kaucapkeun atawa katuliskeun disebut မြန်မာဘာသာ ([myã̀mmà bàsà]), kalawan kecap ဘာသာ tina Basa Pali "bhasa", yang artinya Bahasa. Bahasa ini digolongkan ke dalam dua tingkatan bahasa. Pertama yaitu tingkat bahasa resmi, digunakan dina kasusastraan atawa widang tulis-tinulis surat resmi, panyiaran radio, jeung biantara. Kadua nyaéta tingkat basa sapopoé, digunakeun dina gunem catur sapopoé. Bisa kaciri tina dua kecap dina Basa Myanmar anu hartina "basa", nyaéta စာ ca [sà] pikeun basa tulisan, jeung စကား ca.ka: [zəɡá] untuk bahasa lisan. Bahasa Myanmar dapat disebut မြန်မာစာ myanma ca (Bahasa Myanmar tulisan), atau မြန်မာစကား myanma ca.ka: (Basa Myanmar lisan). Ilaharna basa ieu disebut မြန်မာ myanma [myàmmà] hungkul atawa, mindeng ogé disebut, ဗမာ ([bəmà]) atawa Burma.

Tutumbu kaluarÉdit