Karéta api Argo Lawu

Argo Lawu
KA Argo Lawu.jpg
Karéta api Argo Lawu ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam

Karéta api Argo Lawu (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮁᮌᮧ ᮜᮝᮥ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦲꦂꦒ​ꦭꦮꦸ , Sepur Harga Lawu) nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir (Jakarta) jeung Stasion Solo Balapan (Surakarta).[1] Karéta ieu jeung Karéta api Argo Dwipangga ngalayanan rute Jakarta-Surakarta.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

SajarahÉdit

Karéta api Argo Lawu dioperasikeun ti taun 1996.[1] Kodena JS-751 anu hartina rute Jakarta-Solo, ngabutuhkeun waktu 7 jam, dioperasikeun pikeun ngaingetkeun HUT RI ka-51.[1]

Asal usul ngaranÉdit

Argo Lawu diwangun ku dua kecap, nyaéta Argo jeung Lawu.[1] Kecap argo mangrupa brand image PT KAI, sedengkeun kecap Lawu asalna tina ngaran gunung Gunung Lawu anu aya na di wates antara Kabupatén Karanganyar jeung Kabupatén Magetan[1]

Stasion nu dilayananÉdit

Spésifikasi karétaÉdit

 
Rangkéan Luxury nu aya di Karéta api Argo Lawu, Argo Dwipangga, Taksaka, jeung Gajayana hingga ayéuna ieu
  • Lokomotip CC206
  • 7-9 karéta éksekutip argo (K1 16 SLO)
  • 1 karéta makan (M1 16 SLO)
  • 1 karéta pembangkit (P 16 SLO)
  • 1 karéta kelas Luxury (K1 19)

JadwalÉdit

Karéta api Argo Lawu berangkat ti Solo Balapan isuk-isuk, nepi ka Gambir soré.[2] Diberangkatkeun deui ti Gambir peuting, nepi ka Solo Balapan isuk-isuk.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h Informasi dan jadwal KA Argo Lawu (id) diakses tanggal 30 Desember 2015
  2. a b Jadwal KA Argo Lawu (id) diakses tanggal 30 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI