Karéta api Bogowonto

Bogowonto
KA Bogowonto melintas langsung Stasiun Cikampek.jpg
Karéta api Bogowonto keur ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Ékonomi AC plus non-PSO jeung Éksékutip
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Operasi
Dibuka 2010
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201/CC203/CC204/CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Bogowonto nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Lempuyangan - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201/CC 203/CC204/CC206
  • 6 karéta ékonomi (K3)
  • 1 karéta makan pembangkit (KMP3/MP1/MP3) atawa Karéta makan nu teu maké pembangkit (M1)
  • 2 karéta éksékutip
  • 1 karéta pembangkit (lamun aya gangguan tina MP3/MP1/KMP3)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

KATERANGAN:

Lamun indit ti Pasar Senén teu berhenti di Jatinegara, Ciledug, jeung Notog

JadwalÉdit

Karéta api Bogowonto indit ti Stasion Lempuyangan isuk-isuk, sedengkeun ti Stasion Pasar Senén poé péuting.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Bogowonto (id) diakses tanggal 6 Februari 2016
  2. KA Bogowonto (id) diakses tanggal 6 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia