Buka ménu utama

Stasion Notog (NTG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gambarsari, Kebasén, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +25 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Stasion Notog
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun NTG.png
  • Singgetan: NTG
  • Nomor: 2111
Stasiun Notog 2019.jpg
Stasion Notog, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténBanyumas
KacamatanPatikraja
DésaNotog
Kodeu pos53171
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+25 m
Perenahna[2]km 358+378 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Di antara stasion ieu jeung Stasion Kebasén, aya Torowongan Kebasén jeung Torowongan Notog anu séwang-séwang panjangna 260 jeung 79 méter. Di jalur ieu ogé aya sasak anu ngaliwatan walungan panggedéna di Jawa Tengah, nyaéta Walungan Cisarayu.

Kalawan dioperasikeunna jalur ganda Purwokerto-Kroya per 28 Januari 2019[3][4] bareng jeung bérésna pangwangunan Terowongan Notog nu anyar, otomatis jalur sarta torowongan heubeul anu perenahna pagigir-gigir jeung Bendung Gerak Walungan Cisarayu ditutup sarta dijadikeun cagar budaya.[5]

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Purwokerto-Kroya,[6] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Heksantoro, Rinto. "Uji Coba Jalur Ganda, Perjalanan KA Jalur Selatan Terganggu". detiknews. Diakses tanggal 2019-01-31. 
  4. Media, Kompas Cyber. "Jalur Ganda Kroya-Kebasen Diuji, 10 Kereta Ini Alami Keterlambatan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-01-31. 
  5. Chandra, Ardan Adhi. "Terowongan Jalur Ganda KA Tembus Bukit di Banyumas Siap Operasi 2018". detikfinance. https://finance.detik.com/infrastruktur/3750576/terowongan-jalur-ganda-ka-tembus-bukit-di-banyumas-siap-operasi-2018. Diakses pada 2018-02-02 
  6. Anugrah, Arbi. "Double Track Stasiun Kroya-Purwokerto Sudah Beroperasi". detikfinance. Diakses tanggal 2019-06-11. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Purwokerto
Stasion saenggeusna:
Stasion Kebasén
 

Koordinat: 7°29′10″S 109°12′48″E / 7.4860185°S 109.2133968°E / -7.4860185; 109.2133968