Karéta api Sawunggalih

Karéta api Sawunggalih
KA Sawunggalih Utama Stainless Steel dengan Lokomotif CC 206.jpg
KA Sawunggalih geus maké rangkaian Stainless Steel
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Prémium, Bisnis AC & Éksekutip-Bisnis AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 5 Purwokerto
Stasion terminus Stasion Kutoarjo
Stasion Pasar Senén
Operasi
Dibuka 1977
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Karakter Lintas pagunungan
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam
Titik pangluhurna +549 mdbs (Kranggan, Banyumas)

Karéta api Sawunggalih nyaéta karéta api kelas éksekutip-prémium atawa Full Bisnis AC dina layanan karéta tambahan anu ngalayanan rute Stasion Kutoarjo - Stasion Pasar Senén.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi V Purwokerto.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

Sawunggalih nu maké Stainless Steel

  • Lokomotip CC206
  • 6 karéta ékonomi prémium (K3 18 KTA)
  • 2 karéta éksekutip (K1 18 KTA)
  • 1 karéta makan (M1 18 KTA)
  • 1 karéta pembangkit (P 18 KTA)
Sawunggalih Utama Bisnis tuluy keur Layanan Tambahan

Stasion nu dilayananÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Sawunggalih dijalankeun 4 kali dina sapoé, beurang jeung peuting.[2] Karéta anu indit ti Pasar Senén peuting jeung ti Kutoarjo isuk-isuk, éta karéta campuran.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

Karéta api Kutojaya Utara

RujukanÉdit

  1. a b c Informasi KA Sawunggalih Utama (id) diakses tanggal 5 Februari 2016
  2. a b Jadwal KA Sawunggalih Utama (id) diakses tanggal 5 Februari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia