Buka ménu utama

Koordinat: 5°8′S 119°25′E / 5.133°S 119.417°E / -5.133; 119.417 Kota Makassar (Basa Makassar: ᨀᨚᨈ ᨆᨀᨔᨑ, kadang diéjah Macassar, Mangkasar; ti 1971 nepi ka 1999 resmina salaku Ujungpandang atanapi Ujung Pandang) nyaéta hiji kotamadya jeung sakaligus ibu kota Propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. Makassar aya di beulah kidul-kulon Pulo Sulawesi, di basisireun Selat Makassar.

Makassar
Kota Makassar
Ségel resmi Makassar
Ségel
Nami panggilan: 
Kota Daeng
Motto: 
Sekali Layar Terkembang Pantang Biduk Surut Ke Pantai
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiSulawesi Kidul
Lega
 • Total175.77 km2 (67.87 sq mi)
Pangeusi
 (2010)[2]
 • Total1.338.663
 • Kapadetan7,600/km2 (20,000/sq mi)
Zona wanciUTC+8 (WITA)
Kode pos
90000[3]
Kode wewengkon0411
Ramatlokawww.makassarkota.go.id

Kota kembarÉdit

Makassar dikembarkeun jeung:

RujukanÉdit

Tingali ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit