Buka ménu utama

Maja, Majalengka

kacamatan di kabupatén Majalengka, Indonésia

Profil PamaréntahanÉdit

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

Kacamatan Maja wawatesan jeung Kacamatan Majalengka, Kacamatan Talaga, jeung lianna

GéografisÉdit

Kacamatan Maja aya di deukeuteun Gunung Ciremay, gunung pangluhurna di Jawa Barat. lolobana daérahna mangrupa dataran luhur. Cideres, Cicalung mangrupa walungan nu ngaliwatan sababaraha désa di kacamatan ieu.

DémografiÉdit

TransportasiÉdit

Maja diliwatan ku jalur Kadipatén - Maja - Talaga - Cikijing. Ti Cikijing, bisa terus ka Kabupatén Ciamis atawa ka Kabupatén Kuningan. Jalur ieu bisa dijadikeun jalur alternatif mudik Lebaran lamun jalur kaler atawa jalur kidul macét. lolobana angkutan nu meuntasan jalur alternatif ieu nyaéta beus tilu parapat jeung mikrobeus. Pikeun ngahubungkeun antar désa-désa atawa jeung ibukota kacamatan, dipigunakeun angkutan padésaan (angdés), sedengkeun ti jalan utama ka désa-désa loba dipigunakeun ojég.

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

lolobana pangeusi kacamatan Maja hirup tina usaha tatanén. Pangeusi di deukeuteun Gunung Ciremay melak engkol, kentang, wortel, bawang daun jeung sajabana. Sedengkeun lolobana patani di désa-désa séjénna tatanén paré jeung palawija.

PerkebunanÉdit

WisataÉdit

Kacamatan Maja miboga poténsi Panorama Cikebo jeung puser balanja.

Tumbu LuarÉdit

 

Kacamatan Maja, Kabupatén Majalengka, Jawa Barat

Désa/Kalurahan: Anggrawati | Banjaran | Cengal | Cicalung | Cieurih | Cihaur | Cipicung | Kertabasuki | Maja Selatan | Maja Utara | Malongpong | Pageraji | Paniis | Pasanggrahan | Sindangkerta | Tegalsari | Wanahayu