Buka ménu utama

Républik Maladéwa mangrupa hiji nagara kapuloan nu diwangun ti kumpulan atol di Samudra Hindia. Maladéwa aya di kidul - kidul-kulon India, kira-kira 700 km kidul-kulon Sri Lanka. Nagara ieu miboga 26 atol nu kabagi kana 20 atol administratif jeung 1 kota.

ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ
Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa
Bandéra Maladéwa Lambang Maladéwa
Motto
Lagu
Gavmii mi ekuverikan matii tibegen kuriime salaam
Location of Maladéwa
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Malé
Basa resmi Divehi
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Mohamed Nasheed
 -  Wakil Présidén Mohammed Waheed Hassan
Kamerdékaan
 -  Ti Britania Raya 26 Juli 1965 
Aréa
 -  Total 298 km² (185)
 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2005 349.106 (167)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 1.163 /km² (5)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$2,38 miliar (165)
 -  Per kapita US$7.327 (80)
Mata uang Rufiyaa (MVR)
Zona wanci (UTC+5)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+5)
TLD Internét .mv
Kode telepon +960

Tempo ogéÉdit

Tumbu luarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

    Tingali ogé Maladéwa di Wikivoyage