Ayeuna poé: Kemis, 30-06-2022
Statistika kuring

Wilujeng Sumping di kaca obrolan Haikal FK 1705.
ᮝᮤᮜᮥᮏᮨᮀ ᮞᮥᮙ᮪ᮕᮤᮀ ᮓᮤ ᮊᮎ ᮇᮘᮢᮧᮜᮔ᮪ ᮠᮄᮊᮜ᮪ ᮖ᮪ᮊ᮪ |᮱᮷᮰᮵|

Mangka hadé !
  • Wajib ngeusian topik anu arék diobrolkeun heula.
  • Tanda tanganan sawala atawa obrolan Anjeun di dieu ku cara ngetikkeun ~~~~ di tungtung kalimah sawala anu ku Anjeun tulis.
  • Anjeun baé maké émotikon lucu.
  • Kuring boga facebook, pikeun komunikasi leuwih daria Anjeun bisa ngabalad jeung kuring di dieu.
  • Pikeun ngamimitian Ngobrol klik tombol Ngobrol di handap.

Haikal FK 1705 ngadu bako?  20 Séptémber 2021 04.41 (UTC)

Eusi ObrolanÉdit

Wilujeng sumping di Wikipédia, Haikal FK 1705!

Sampurasun, simkuring baris nyamat anjeun minangka Wikipédiawan.

Wikipédia mangrupa énsiklopédi bébas anu digarap réréongan, terus-tumerus diwangun ku sadaya pamaké. Wikipèdia basa Sunda kiwari kakarék 61.258 artikel. Sakabéh artikel di Wikipédia basa Sunda ditulis tur dimumulé ku para rélawan siga anjeun. Mangga lakonan lèngkah munggaran anjeun ku sawatara pituduh anu aya di lebah katuhu, atawa nulis di kaca Sawala.

Wikipédia neueul kana sawatara prinsip dasar anu dipihormat ku sakumna:

  1. énsiklopedis tur anteb (ngandelkeun sumber anu sohéh)
  2. jihat sawangan nétral (teu ngandung unsur promosi)
  3. watekna nembrak sarta mihormat hak cipta (teu asal nyalin atawa plagiat)
  4. étika (lumuhung kana kasopanan tur konsénsus)
  5. bébas pikeun ngarobah (nyimpen sakabéh jujutan)

Hayu urang ngaronjatkeun Wikipédia basa Sunda sangkan leuwih hadé, kontribusi anjeun diantos pisan.

Mugia anjeun sugema boh macana boh nulisna di Wikipédia.

Wilujeng ngontribusi!

Pikeun nanda tangan obrolan, dina panungtung obrolan anjeun ketikeun ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).


A2613 (sawala) 10 Méi 2021 04.03 (UTC)

Artikel basa hormatÉdit

Sampurasun, kang Haikal! Tepangkeun sim kuring Fauzi salaku kuncén dina ieu wiki. Hatur nuhun parantos nyerat di Wikipédia Sunda, anu matak Wikipédia Sunda janten haneuteun deui. Punten sateuacanna, kanggo artikel di Wikipédia Sunda, vérsi basa hormatna teu kedah didamel margi numutkeun konsénsus, artikel di Wikipédia Sunda diserat nganggo basa loma. Salian ti éta, sangkan henteu seueur vérsi artikel kanggo hiji hal atanapi benda anu sami, sapertos Wikipédia basa sanésna. Janten, artikel sapertos ieu, ieu, ieu, sareng anu sanésna mangga tiasa dihupus sarta didamel kaca pengalihan ka artikel basa lomana. Tetep sumanget nyerat di Wikipédia Sundana, hatur nuhun! A2613 (sawala) 10 Méi 2021 04.18 (UTC)

tarjamahÉdit

Bantu narjamahkeun "somewhere" kana basa sunda

Punten, anu mana nya kang? Haikal FK 1705 ngadu bako?  4 Pébruari 2022 10.27 (UTC)

tarjamahÉdit

naroskeun wungkul, da seueur nu hésé ditarjamahkeun, tah éta nu tadi téa téh hésé ditarjamahkeun kana basa sunda, aya deui nu siga hésé nyaéta "cliff", biasana cliff=gawir tap ari ningali téh dina kamus gawir téh hartina "steep running"

Muhun, upami cliff mah sasaruaanna dina basa Sunda anu pangdeukeutna mah émang gawir, lamun "somewhere" mah "di hiji patempatan"? Haikal FK 1705 ngadu bako?  4 Pébruari 2022 11.10 (UTC)

tarjamahÉdit

aya deui nu hésé ditarjamahkeu nyaéta, firearm atawa senjata api (basa indonésia), tah ieu lamun dina basa sunda naon?

Mun ditarjamahkeun sacara langsung (harfiah) mah "pakarang seuneu" meureun nya? Tapi asa rada anéh sih, lamun ceuk kagunaanna mah ari senjata api téh kaasup kana pakarang modéren anu ngagunakeun mesiu, jadi bisa waé ditarjamahkeun minangka pakarang modéren ogé. Atawa keun baé maké istilah basa Indonésia kayaning senapan (engké tulisanna didéngdékkeun) atawa bisa ogé péstol. Haikal FK 1705 ngadu bako?  4 Pébruari 2022 11.44 (UTC)

tarjamahÉdit

badé naros kieu: na "summon" téh sarua jeung ngagayuh? dina conto ngagayuh angin= to summon wind, na éta téh bener kitu?

Sakaterang sim kuring mah, ngagayuh téh ngadatangkeun hal anu goib atawa teu kaciri ku panon, jadi sigana sah-sah waé nyieun frasa "ngagayuh angin".Haikal FK 1705 ngadu bako?  4 Pébruari 2022 12.22 (UTC)

tarjamahÉdit

badé naros: ari "dungeon" lamun dina basa sunda naon?

"Penjara na jero taneuh"? Meureun. Haikal FK 1705 ngadu bako?  4 Pébruari 2022 13.50 (UTC)

tarjamahÉdit

panjara dina basa sunda aya bérok/pangbérokan, aya bui, tapai na éta téh sarua-sarua kénéh,? atawa tiluan éta sarua-sarua saruana mah, tapi béda maksud?

kuring leuwih sapuk kana istilah "bérok", ku sabab leuwih ilahar, lamun istilah "bui" mah biasana nujul ka panjara lokal anu kadang leutik. Haikal FK 1705 ngadu bako?  5 Pébruari 2022 09.31 (UTC)

tarjamahÉdit

ngeunaan senapan (dina basa indonésia) aya basa sundana nyaéta sanapang, sinapang atawa bedil ogé bisa, tapi anu sabangsaning "shotgun" dina basa sundana naon?

tarjamahÉdit

badé naros: ari taleus jeung bolang téh sarua? Na bolang téh aya basa ilmiahna?

tarjamahÉdit

aya nu hésé ditéangan dina basa ilmiahna atawa dina basa indonésia contona "heulang keuyeup", ieu teu aya basa ilmiahna ogé "keray" sabangsa lauk. kungsi ngadangu heulang keuyeup ogé keray?

tarjamahÉdit

mantuan

Milky way : catang bobo/catang hawu planet : bétang ider/béntang jarah plankton: lumut laut sponge: kembang karang lava: leutak panas tortoise: kuya turtle: penyu grasshopper: simeut locust: walang file: kikir plain: padaratan uniform: darus, pakéan fish: lauk/lauk cai table knife: péso awéwé dagger: péso panuju land mine: bom batok flashligt: damar tojo in great numbers: baréa-réa/mangréa-réa sanatorium: patitirahan spy: tukang telik circular: surat tujulan