Sir Richard Starkey, MBE (gumelar di Liverpool, Inggris, 7 Juli 1940; umur 80 taun), atawa Ringo Starr, nyaéta musisi anu kawéntar tina Britania Raya, anu paling kasohor janten drummer pikeun The Beatles. Anjeunna ngagabung sareng Beatles di taun 1962.

Ringo Starr
Profil
NamiRichard Starkey
Nami lianRingo Starr
AliranRock, Musik pop
PacabakanPenyanyi, Penulis lagu, Aktor
Alat musikDrum, Perkusi, Piano, vocal, Harmonika, Gitar, Organ
Taun aktip1957-ayeuna
LébelParlophone, United Artists Records, Capitol, Apple, Swan Records, Vee-Jay, Tollie Records, MGM Records, Polydor, Atlantic, RCA, Mercury, Koch Private Music, Boardwalk Records, Rykodisc
Maén diThe Beatles, Rory Storm and the Hurricanes, Ringo Starr & His All-Starr Band, Plastic Ono Band
Ramatlokaringostarr.com
Alat musik husus
Ludwig Super Classic Drumset
Ludwig Black Oyster Pearl Drumset

Salaku tukang gendang, Starr dipikanyaho kreatif, sareng kontribusina ka band na dipuji pujian ti seueur tukang gendang profésional. Dina taun 2011, anjeunna rengking kalima dina polling Rolling Stones kanggo 100 drummers pangpanjangna sadaya waktos.[1]

RujukanÉdit

  1. "PAS Hall of Fame, Ringo Starr". Diarsipkan dari versi asli tanggal 17 June 2008. 

Tumbu luarÉdit

 
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]