Stasion Cibitung (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮘᮤᮒᮥᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Wanasari, Cibitung, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan ruteu KRL Commuter Line.[4]

Stasion Cibitung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CIT.png
  • Singgetan: CIT
  • Nomor: -
Stasiun Cibitung, 2019.jpg
Stasion Cibitung, 2019
LokasiWanasari, Cibitung, Bekasi, Jawa Kulon, 17520
Indonésia
Luhur+19 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 36+779 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah péron1 péron pulo
Jumlah jalur2:
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Cikarang-Cikampék
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Tambun-Manggarai
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Tanggal penting
Dibuka deui8 Oktober 2017
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Salila babaraha lila teu aktip, di tanggal 8 Oktober 2017, stasion ieu diaktipkeun deui pikeun ngalayanan KRL Commuter Line ruteu Jakarta Kota-Cikarang.[5][4]

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Blue Line

Tingali ogéÉdit

KRL Commuter Line

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. a b Media, Kompas Cyber (2017-10-07). "Mulai 8 Oktober 2017, KRL Jabodetabek Tak Berakhir di Stasiun Bekasi - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://megapolitan.kompas.com/read/2017/10/07/19161441/mulai-8-oktober-2017-krl-jabodetabek-tak-berakhir-di-stasiun-bekasi. Diakses pada 2018-11-24 
  5. Liputan6.com. "KRL Beroperasi dari Stasiun Cikarang Mulai 8 Oktober 2017". liputan6.com. https://www.liputan6.com/bisnis/read/3118730/krl-beroperasi-dari-stasiun-cikarang-mulai-8-oktober-2017. Diakses pada 2018-11-24 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Tambun
Stasion saenggeusna:
Stasion Telagamurni

Koordinat: 6°15′43″S 107°05′00″E / 6.2618118°S 107.0834412°E / -6.2618118; 107.0834412