Buka ménu utama

Stasion Tambun (TB) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮙ᮪ᮘᮥᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Mekarsari, Tambun Selatan, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ku Daérah Operasi I Jakarta. Salian ti ngalayanan KRL Commuter Line, stasion ieu ogé ngalayanan KA Lokal Walahar/Cilamaya sarta KA Lokal Jatiluhur.

Stasion Tambun
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun TB.png
  • Singgetan: TB
  • Nomor: 0505
Stasiun Tambun.jpg
Stasion Tambun anyar nalika proses pawangunan, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBekasi
KacamatanTambun Selatan
DésaMekarsari
AlamatJalan Mekarsari
Kodeu pos17510
Sajarah
Dibuka1898
Ngaran saméméhnaStasiun Tamboen
Taun éléktrifikasi2017
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+19 m
Perenahna[2]km 33+359 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), Jatiluhur/Lokal CKP, jeung KRL Commuter Line
Pamesenan tikétSistem tikét online, ngalayanan panjualan langsung pikeun karéta api Lokal Purwakarta/Cikampék sarta kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo anu aya tanggaan anu sarua jangkungna
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]

Ti tanggal 7 Oktober 2017 stasion ieu geus ngalayanan ruteu KRL Commuter Line Blue Line jurusan Cikarang-Jakarta Kota

Layanan karéta apiÉdit

KRL Commuter LineÉdit

Blue Line

Lokal Ékonomi ACÉdit

InsidénÉdit

Di tanggal 12 Agustus 2008 jam 7.31, KA Lokal 681 jurusan Karawang-Jakarta Kota anjlog di jalur 4. Euweuh korban jiwa dina kajadian ieu.[4]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. AntaraNews.com: Penyebab KA Anjlok Belum Diketahui

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Bekasi Timur
Stasion saenggeusna:
Stasion Cibitung

Koordinat: 6°09′42″S 106°50′29″E / 6.1616596°S 106.8413919°E / -6.1616596; 106.8413919