Buka ménu utama

Stasion Cigombong (Kode: CGB) nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Cigombong, Cigombong, Bogor. Stasion anu boga kaluhuran +699 méter ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Kiwari ngan KA Pangrango anu ngalayanan stasion Cigombong.

Stasion Cigombong
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CGB.png
  • Singgetan: CGB
  • Nomor: 0809
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBogor
KacamatanCigombong
KalurahanCigombong
Kodeu pos16110
Koordinat6°44′32.4″S 106°48′11.2″E / 6.742333°S 106.803111°E / -6.742333; 106.803111Koordinat: 6°44′32.4″S 106°48′11.2″E / 6.742333°S 106.803111°E / -6.742333; 106.803111
Sajarah
Dibuka5 Oktober 1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+699 m
Perenahna[2]km 19+622 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron2
Tipeu pasinyalanMékanik
Lokasi dina peta
Cigombong is located in Kabupatén Bogor
Cigombong
Cigombong
Lokasi di Kabupatén Bogor

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Maséng
Stasion saenggeusna:
Stasion Cicurug