Buka ménu utama

Stasion Cicurug (Kode: CCR) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Cicurug, Sukabumi. Stasion ieu mangrupa stasion pangkalérna di Kabupatén Sukabumi Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Di stasion ieu aya 2 jalur, jalur 1 dipaké keur paeureunan KA Pangrango, sedengkeun jalur 2 dipaké keur bongkar muat KA angkutan galon Aqua.

Stasion Cicurug
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CCR.png
  • Singgetan: CCR
  • Nomor: 0806
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
AlamatJalan Raya Ciawi - Sukabumi
Kodeu pos43359
Sajarah
Dibuka5 Oktober 1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+478 M
Perenahna[2]km 26+715 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Pangrango jeung Karéta api galon Aqua
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik

Karéta apiÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cigombong
Stasion saenggeusna:
Halteu Cijambé