Buka ménu utama

Halteu Cijambé (Kode: CJE) nyaéta hiji halteu karéta api non-aktip nu aya di Kompa, Parungkuda, Sukabumi. Halteu ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan boga 1 jalur karéta. Halteu Cijambé kungsi ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor - Sukabumi. Ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, mimiti tanggal 18 Désémber 2012 karéta éta geus teu dioperasikeun, otomatis halteu ieu ogé ditutup.

Stasion Cijambé
  • Singgetan: CJE
  • Nomor: 0807
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSukabumi
KacamatanParungkuda
DésaKompa
Sajarah
Dibuka1882
Ditutup18 Désémber 2012
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Halteu
Tingkat kaluhuran+438 M
Perenahna[2]km 30+867 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1

Sanajan kiwari geus aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu, kusabab péron halteu Cijambé anu pondok teuing.

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cicurug
Stasion saenggeusna:
Stasion Parungkuda