Buka ménu utama


Uhm Tae-woong (gumelar di Jécheon, Propinsi Chungcheong Kalér, Koréa Kidul, 5 April 1974; umur 45 taun) nyaéta saurang aktor asal Koréa Kidul.[1][2] Tae-woong mangrupa adi ti panyanyi sakaligus aktris geulis Uhm Jung-hwa.[1] Bapana baheula mangrupa saurang guru sakola musik, saméméh tilar dunya ku sabab kacilakaan motor nalika Uhm Tae-woong keur dina kandungan.[1] Uhm Tae-woong pernah papacangan jeung modél Lee Young-jin ti taun 2007 nepi ka taun 2009.[1] Tapi antukna mah Tae-woong nikah jeung Yoon Hye-jin. Hye-jin saurang ahli balerina profésional.[1] Dina tanggal 9 Januari 2013 Tae-woong jeung Hye-jin nikahna téh.[1] Anak awéwé munggaranna dibéré ngaran Uhm Ji-on.[rujukan?] Uhm Tae-woong mimiti jadi aktor dina taun 1998 nalika umur 24 taun.[rujukan?] Ti harita Tae-woong sabisa-bisana leupas ti kalangkang lanceukna, Uhm Jung-hwa.[1] salah sahiji pilem anu ngaronjatkeun ngaranna nyaéta Silmido taun 2003.[1][2]

Uhm Taé-woong
Gumelar5 April 1974 (1974-04-05) (yuswa 45)
Jécheon, Propinsi Chungcheong Kalér, Koréa Kidul
AtikanPaguron Luhur Kyungmin - Téater
Universitas Kookmin - Seni Pintonan
Universitas Konkuk - Sakola Sarjana Komunikasi Massa
PagawéanAktor
Taun aktip1998–kiwari
PasanganYoon Hye-jin (n. 2013)
Uhm Taé-woong
Hangul엄태웅
Alih Aksara anu DisampurnakeunEom Tae-ung
McCune-ReischauerŎm T'ae-ung

FilmografiÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x Kapanlagi.com, Uhm Tae Woong Diaksés 28 Juli 2015
  2. a b Ovguide.com, "Uhm Tae-Woong" Video Diaksés 28 Juli 2015