Buka ménu utama


Prof. Yohanes Surya Ph.D. (gumelar di Jakarta, 6 Nopémber 1963; umur 55 taun[1]) nyaéta fisikawan, guru, panalungtik sakaligus nu mingpin Tim Olimpiade Fisika Indonésia ti taun 1993, pikeun tanding fisika di Amérika, Asia, Australia jeung Éropa.[1] Nu hasilna ti munggaran tanding téh langsung meunangkeun perunggu, nepi ka ayeuna Indonésia teu eureun-eureun meunang pangajén.[1] Medali emas munggaran Indonésia dimeunangkeun taun 1999.[rujukan?] Yohanes Surya lulus ti Universitas Indonésia taun 1986 ogé pernah ngaraih summa cum laude di College of William and Mary, Virginia, Amérika Sarikat taun 1994.[1]

Yohanes Surya
Prof. Yohanes Surya Ph.D.
Katerangan lian
Gumelar 6 Nopémber 1963
Indonésia Jakarta, Indonésia
Pameget/istri Christina
Murangkalih Chrisanthy Rebecca Surya
Marie Felicia Surya
Marcia Ann Surya
Alma mater Universitas Indonésia
College of William and Mary
Pagawéan Réktor STKIP Surya
Ageman Kristen

Tarékah di Widang FisikaÉdit

Ngahasilna siswa-siswa Indonésia ngaraih emas di Olimpiade Fisika tingkat Internasional sarta kompetisi The First Step to Nobel Prize in Physics geus ngangkat harkat darajat.[1] Hal ieu tangtuna teu bisa leupat tina tarékah Yohanes Surya anu geus muka jalan tur naratas murid-murid nu nyarongcolang di sakola menengah Indonésia pikeun midang dina kompetisi nu dimaksud.[1]

Usahana éta terus-tumesus nepi ka méré jalan ka siswa-siswa nyongcolang Indonésia pikeun neruskeun diajarna di paguron luhur di luar negeri.[1] Yohanes memang teu segen pikeun ngahubungan langsung paguron luhur anu kakoncara di Amérika Sarikat, ngalamat tempat diajarna sakaligus béasiswa pikeun murid-muridna nu nyongcolang.[1] Yohanes ogé rajeun nularkeun élmuna ka guru-guru fisika SMP jeung SMA di sawatara daérah di Indonésia.[1] Alatan pangalamanna natar jeung ngalatih, anjeunna jadi leuwih mibanda aksés pikeun ngarékrut siswa-siswa jinius di daérah pikeun dilatih inténsif pikeun disertakeun dina lomba fisika tingkat dunya.[1]

Tarékahna ngailaharkeun fisika pikeun kalangan umum memang ku rupa-rupa usaha, kayaning minton di tipi, nulis di koran-koran nepi ka méré cangkeman ngeunaan kajadian fisika liwat format kartun anu satuluyna dipedalkeun minangka buku.[1] Yohanes boga pamadegan yén ngasilna hiji hal téh leuwih dilantarankeun ku kakeyengan, lian ti bakat tangtuna.[rujukan?] Jalma nu teu calakan pisan ogé mun daék diajar tur keyeng mah pasti ngahasil.[1]

CutatanÉdit

Henteu aya budak nu bodo, nu aya ngan ukur budak nu teu meunang kasempetan diajar ti guru nu hadé jeung métode nu bener[2]

STKIP SuryaÉdit

 Artikel utama: STKIP Surya.

Yohanes Surya ogé jadi salah saurang pangadeg hiji paguron luhur nu ngaranna Sekolah Tinggi Keguruan dan Ilmu Pendidikan Surya taun 2009 di daérah Gading Serpong, Tangerang.[2] Profesor Yohanes paham pisan kana patalina tumuwuhna ékonomi di hiji nagara jeung kualitas atikan nu aya di negara éta.[2] Anjeuna percaya rendahna kualitas atikan di hiji nagara umumna jadi hiji cukang lantaran lemahna ékonomi di éta nagara.[2] Kualitas atikan nu rendah alatan tina goréngna kualitas tanaga pangajar nu aya.[rujukan?] Hal ieu ngadorong Yohanes pikeun ngabenahan atikan liwat tarékah nu karencanakeun jeung kaintegrasi.[2] salah sahiji tarékahna nyaéta ku ngadegkeun STKIP Surya.[2] STKIP Surya meunang dukungan ti sawatara pamaréntah daérah (pémda) di Indonésia, utamana daérah nu katinggaleun.[2]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l Kurniati Sapari, Nia. 2008. Kompetensi Berbahasa Indonesia. Departemen Pendidikan Nasional: Jakarta
  2. a b c d e f g Surya Kanta. 2012. Buletin STKIP Surya: Surya Kanta. STKIP Surya: Tangerang