Buka ménu utama
Ōgaki
大垣市
Lokasi Ōgaki
Ōgaki aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Area 206,52 km² (79,7 sq mi)
Populasi (as of 1 Mei, 2007)
     Total 162.837
Lokasi 35°22′N 136°37′E
Lambang
Tangkal Cinnamomum camphora
Kembang Satsuki azalea
Kantor Pamarentahan Ōgaki
Walikota Ogawa Bin
Alamat 〒503-8601
Marunouchi, Ōgaki-shi, Gifu-ken
Nomer telpon 0584-81-4111
Ramatloka resmi: Kota Ōgaki

Kota Ōgaki (大垣市 Ōgaki-shi?) nyaéta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang.

Dina 31 Agustus, 2005, populasina 154,787 tur kapadetanna 1,940.90 jiwa km². Legana nyaéta 79.75 km².

Kota ieu diadegkuen dina tanggal 1 April, 1918.

Ogaki nyaéta tempat tujuan keur pangarang haiku Matsuo Basho. Unggal bulan Nopember diayakeun féstival Basho.

GeografiÉdit

Wates kota jeung distrikÉdit

Kota-kota nu ngahijiÉdit

  • Bulan April 1918, meunang status kota
  • Bulan April 1928, Distrik Anpachi Desa Kuise Kidul Kido, Minami Isshiki, Kasagi, Kasanui, jeung Gama
  • Bulan Desember 1934, Distrik Anpachi Desa Kuise Kidul
  • Bulan Juni 1935, Distrik Anpachi Desa Tagishima
  • Bulan Juni 1936, Distrik Anpachi Desa Yasui
  • Bulan Pebruari 1940, Distrik Fuwa Desa Urū jeung Shizusato
  • Bulan Oktober 1947, Distrik Fuwa Desa Ayasato jeung Distrik Anpachi Desa Sumoto
  • 1948 Distrik Anpachi Desa Asakusa
  • Bulan Oktober 1948, Distrik Anpachi Desa Kawanami jeung bagéan Desa Maki (Maze)
  • Bulan April 1949, Distrik Anpachi Desa Nakagawa
  • Bulan April 1951, Distrik Anpachi Desa Wagō
  • Bulan Juni 1952, Distrik Anpachi Desa Mitsukoshi
  • Bulan Oktober 1954, Distrik Fuwa Desa Arasaki
  • Bulan September 1967, Distrik Fuwa Kacamatan Akasaka
  • Bulan April 1988, diresmikeun salaku kota sacara konstitusi

Sister Cities, Friendship CitiesÉdit

Lembaga atikanÉdit

Universitas, Sekolah TinggiÉdit

Sekolah Tinggi KejuruanÉdit

  • Institute for Fashion Studies (IFS)
  • Ogaki Nursing College (moving to Ogaki Medical Association March 31, 2006)
  • International Academy of Media Arts and Sciences (IAMAS)
  • Nihon Information Processing College
  • Nihon General Business College
  • Nihon-Chūō Nursing College Ogaki
  • Nihon-Chūō Gakuen Culinary College

SMAÉdit

PatalimargaÉdit

Kareta ApiÉdit

  • Central Japan Railway Company
  • Kintetsu Corporation
    • Jalur Kintetsu Yoro: Stasion Otoba, Stasion Tomoe, Stasion Mino Aoyagi, Stasion Nishi Ogaki, Stasion Ogaki, Stasion Muro, Stasion Kita Ogaki
  • Tarumi Railway Company
    • Tarumi Line: Stasion Ogaki, Stasion Higashi Ogaki
  • Seino Railway (freight railway)
    • Seino Ichihashi Line: Mino Akasaka Station, Otomezaka Station, Saruiwa Station, Ichihashi Station
    • Seino Hirui Line: Mino Akasaka Station, Mino Okubo Station, Hirui Station

Jalan tol jeung nasionalÉdit

Tempat kawentar, tempat sajarah, tempat endahÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan