Buka ménu utama
{{{Ngaran}}}
Mount Raung.jpg
Luhur {{{Elevation}}}
Perenah Jawa Timur, Indonesia
Koordinat8°07′30″S 114°02′30″E / 8.12500°S 114.04167°E / -8.12500; 114.04167Koordinat: 8°07′30″S 114°02′30″E / 8.12500°S 114.04167°E / -8.12500; 114.04167
TipeStratovolcano

Gunung ngagaur (punclut pangluhurna: 3260 m dpl ) [rujukan?] mangrupa stratovolcano lokasina di tungtung wétan Pulo Jawa , Indonesia . Administratif, wilayah gunung ieu kaasup kana tilu distrik di wewengkon Besuki , Jawa Timur , nyaéta Banyuwangi , Bondowoso , sarta Jember .

Sacara géografis, nu lokasi gunung ieu lokasina di wewengkon kompléks Pagunungan Ijen tur jadi puncak pangluhurna nu rentang gunung. Diitung tina titik pangluhurna, Gunung ngagaur téh gunung katilu pangluhurna di Jawa Timur sanggeus Gunung Semeru jeung Mt.Arjuno , kitu ogé keur pangluhurna kaopat di Jawa Barat. Kaldera Gunung ngagaur ogé kaldera garing panggedéna di Java sarta kadua panglobana di Indonésia sanggeus Gunung Tambora di Nusa Tenggara Kulon [1] . Aya opat titik tina gempungan, nyaéta Puncak Bandéra, Puncak 17 Puncak colok huntu, sarta, anu pangluhurna, Leres Puncak (3,345 m). [rujukan?]

Ditempo ti vegetasi, Gunung ngagaur wilayah memunyai leuweung Dipterokarp Hill , Leuweung Dipterokarp Up , leuweung Montane , sarta leuweung Ericacéous atawa leuweung gunung .

Eusi

bibituÉdit

Tipe BituÉdit

Letusan Gunung tipe ngagaur ti bituna Strombolian , nyaéta hiji ledakan leutik tapi terus ngaluarkeun Pijer.[2] Gunung ngagaur ogé boga sistem buka kawah nu ngabalukarkeun lava dihasilkeun baris balik kana kawah sarta kurang kamungkinan kana mudal kaluar kaldera.

sajarah bitunaÉdit

tanggal inpormasi poto
1586 (? ) Rékaman pangheubeulna nu letusan Gunung ngagaur.[3]
1593 dina - 1903 Aya letusan 20 catetan Gunung ngagaur nu lumangsung antara taun 1593 nepi ka 1903, bitu dina 1593, 1597, 1638, 1730, circa 1804, ti 1812 nepi ka 1814, tentang 1815, 1817, 1838, 1849, 1859, 1860, 1864, 1881, 1885, 1890, 1896, 1897, 1902 sarta 1903.[4]
1913 150x150px
1915 - , 1924 Aya 6 rékaman letusan ngagaur nu lumangsung antara taun 1915 nepi ka 1924, bitu dina 1915, 1916, 1917, 1921, 1924 sarta 1924.[4]
1927-1928 Poto letusan ngagaur dina 1927 ieu dicokot tina Kalibaru na Glenmore 150x150px150x150px
1928 - 1999 Aya letusan 31 catetan Gunung ngagaur nu lumangsung antara taun 1928 nepi ka 1999, bitu dina 1928, 1929, 1933, 1936, 1937, 1938-1939, 1940, 1941, 1943, 1944-1945, 1953, 1955, 1956, 1971, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1982, 1985, 1987-1989, 1990, 1991, 1993, 1994, 1995, 1995 (?), 1997, sarta 1999.[4]
July 2000
June Agustus 2002
April nepi ka Oktober 2004
Juli-Agustus 2005
Agustus 2007
Oktober 19 2012 Google Tarjamahan Landsat 8 satelit NASA ngadeteksi ayana salah magma liang.[5]
Juli , 2015 Gunung ngagaur ngaronjat aktivitas vulkanik saprak Juni 21, 2015. 150x150px

Bitu dina 2015Édit

Laporan dina kanaékan aktivitas dirumuskeun ti tanggal 21 Juni, 2015. Landsat 8 satelit NASA ngadeteksi ayana dua liang magma anu teu dipiharep janten letusan badag. bahan Pijer mimiti Gush on June 26, 2015 sarta runtuyan letusan geus lumangsung saprak 4 Juli 2015. ku sabab kawah magma pit lokasina asup ka jero, bursts tina bahan Pijer kaluar tina kawah. Mangkaning, wewengkon sabudeureun Gunung ngagaur turun lebu hujan jeung ngarasakeun tremor [6] . Runtuyan bituna kabukti nuluykeun di poé di handap nu ngawitan ngaganggu jeung angkutan hawa. Éféktif dina tanggal 10, 2015, salaku hasil tina penerbitan bewara ka airmen tina regulator aviation hawa ( Departemen Perhubungan Republik Indonesia ), lima bandara anu ditutup jeung henteu ngawula penerbangan rutin. Lima bandara téh Bandara Internasional Rai Ngurah , Bali ; Airport Lombok International ; Selaparang , Lombok ; jasa Blimbingsari , Banyuwangi ; sarta layanan Notohadinegoro , Jember [7] . Dina 16 Juli 2015, tilu bandara utama, nyaéta Jawa Timur Bandara Internasional Juanda , Sidoarjo ; Abdul Rachman Saleh , Malang [8] ; kitu ogé Airport Trunojoyo , Sumenep ogé ditutup [9] . Dina dinten di handap, éta henteu tetep di bandara téh ditutup bari lajeng dibuka deui. bandara paling kapangaruhan anu Notohadinegoro (Jember) Airport na (Banyuwangi) Blimbingsari Airport. Dugi tanggal Agustus 5, 2015, Blimbingsari Airport nyaéta hiji-hijina bandara masih ditutup [10] .

galeriÉdit

Tempo ogéÉdit

Tumbu éksternalÉdit