Halteu Ciomas (CS) nyaéta halteu karéta api non-aktip anu perenahna di Genténg, Bogor Kidul, Bogor. Halteu ieu ngan boga hiji jalur. Halteu ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Kota Bogor. Baheulana, halteu ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Bogor jeung Sukabumi, ngan pas rangkéan KRD Bumi Geulis ruksak, karéta éta teu dioperasikeun deui, otomatis halteu ieu ogé ditutup. Sanajan kiwari aya KA Pangrango anu ngaliwatan jalur ieu, karéta éta teu eureun di halteu ieu ku sabab péron halteu ieu pondok teuing, ngan bisa nampung 1-2 gerbong.

Stasion Ciomas
  • Singgetan: CS
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBogor
KacamatanBogor Kidul
KalurahanGenténg
Kodeu pos16137
Sajarah
Dibuka1883
Ditutup18 Désémber 2012
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Halteu
Tingkat kaluhuran+349 M
Perenahna[2]km 0+376 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1
Tipeu pasinyalan-

Tingali ogéÉdit

Stasion karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Batutulis
Stasion saenggeusna:
Stasion Maséng