Buka ménu utama

Stasion Batutulis (Kode: BTT) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik nu perenahna di Lawanggintung, Bogor Selatan, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta dina kaluhuran +299 mdbs. Sanajan ngaranna Batutulis, stasion ieu perenahna lain di Kalurahan Batutulis, tapi di beula wétan kalurahan éta. Baheula stasion ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Sukabumi - Bogor, ngan KA éta eureun operasi taun 2012. Kiwari, stasion ieu dilayanan ku karéta api Pangrango jurusan Bogor Palédang jeung Sukabumi.

Stasion Batutulis
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun BTT.png
  • Singgetan: BTT
Batutulis Station.jpg
Stasion Batutulis
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBogor
KacamatanBogor Selatan
KalurahanLawanggintung
AlamatJalan R. Saleh Danasasmita
Kodeu pos16139
Sajarah
Dibuka5 Oktober 1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+299 m
Perenahna[2]km 4+373 m lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananPangrango
Pamesenan tikétNgan ngalayanan pamesenan tikét langsung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1

Baheula stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Ngan kusabab di jalur KA Bogor-Sukabumi saeutik karéta nu ngaliwat, sarta tara kajadian pasilangan karéta di stasion ieu, jalur 1 stasion ieu tuluy dibongkar.

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) id Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Bogor Palédang
Stasion saenggeusna:
Halteu Ciomas


Awas: Konci runtuyan asal "Batutulis" ngalindih konci runtuyan asal "Batutulis, Stasion" anu saméméhna.