Stasion Batutulis (Kode: BTT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮒᮥᮒᮥᮜᮤᮞ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik nu perenahna di Lawanggintung, Bogor Selatan, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta dina kaluhuran +299 mdbs. Sanajan ngaranna Batutulis, stasion ieu perenahna lain di Kalurahan Batutulis, tapi di beula wétan kalurahan éta. Baheula stasion ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Sukabumi - Bogor, ngan KA éta eureun operasi taun 2012. Kiwari, stasion ieu dilayanan ku karéta api Pangrango jurusan Bogor Palédang jeung Sukabumi.

Stasion Batutulis
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun BTT.png
  • Singgetan: BTT
Batutulis Station.jpg
Stasion Batutulis
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBogor
KacamatanBogor Selatan
KalurahanLawanggintung
AlamatJalan R. Saleh Danasasmita
Kodeu pos16139
Koordinat6°37′33″S 106°48′34″E / 6.625933°S 106.809544°E / -6.625933; 106.809544Koordinat: 6°37′33″S 106°48′34″E / 6.625933°S 106.809544°E / -6.625933; 106.809544
Sajarah
Dibuka5 Oktober 1881
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+299 m
Perenahna[2]km 4+373 m lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananPangrango
Pamesenan tikétNgan ngalayanan pamesenan tikét langsung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péron1
Lokasi dina peta
Stasion Batutulis is located in Kota Bogor
Stasion Batutulis
Stasion Batutulis
Lokasi di Kota Bogor

Baheula stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Ngan kusabab di jalur KA Bogor-Sukabumi saeutik karéta nu ngaliwat, sarta tara kajadian pasilangan karéta di stasion ieu, jalur 1 stasion ieu tuluy dibongkar.

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluarÉdit

(id) id Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Bogor Palédang
Stasion saenggeusna:
Halteu Ciomas


Awas: Konci runtuyan asal "Batutulis" ngalindih konci runtuyan asal "Batutulis, Stasion" anu saméméhna.