Stasion Batutulis (Kode: BTT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮒᮥᮒᮥᮜᮤᮞ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik nu perenahna di Lawanggintung, Bogor Selatan, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta dina kaluhuran +299 mdbs. Sanajan ngaranna Batutulis, stasion ieu perenahna lain di Kalurahan Batutulis, tapi di beula wétan kalurahan éta. Baheula stasion ieu ngalayanan karéta api Bumi Geulis jurusan Sukabumi - Bogor, ngan KA éta eureun operasi taun 2012. Kiwari, stasion ieu dilayanan ku karéta api Pangrango jurusan Bogor Palédang jeung Sukabumi.

Stasion Batutulis

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BTT.png
  • Singgetan: BTT
Batutulis Station.jpg
Stasion Batutulis
LokasiJalan R. Saleh Danasasmita
Lawanggintung, Bogor Selatan, Bogor, Jawa Kulon, 16139
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°37′33″S 106°48′34″E / 6.625933°S 106.809544°E / -6.625933; 106.809544Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°37′33″S 106°48′34″E / 6.625933°S 106.809544°E / -6.625933; 106.809544
Luhur+299 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 4+373 m lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta[1]
Jumlah péron1
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka5 Oktober 1881
Layanan
Pangrango
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan pamesenan tikét langsung
Lokasi dina peta

Baheula stasion ieu boga dua jalur, jalur 2 minangka jalur lurus. Ngan kusabab di jalur KA Bogor-Sukabumi saeutik karéta nu ngaliwat, sarta tara kajadian pasilangan karéta di stasion ieu, jalur 1 stasion ieu tuluy dibongkar.

Karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) id Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (Persero)

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Bogor Palédang
Stasion saenggeusna:
Halteu Ciomas


Awas: Konci runtuyan asal "Batutulis" ngalindih konci runtuyan asal "Batutulis, Stasion" anu saméméhna.