Buka ménu utama

Jéssica Éllen Cornish (leuwih dipikawanohna mah Jéssie J; gumelar di London, Inggris, Britania Raya, 27 Maret 1988; umur 31 taun) nyaéta saurang panyanyi sarta panulis lagu asal Inggris.[2] Jéssie ngamimitian karirna minangka panulis lagu pikeun sawatara artis-artis kasohor kayaning Chris Brown jeung Miley Cyrus.[2] Debut single-na sorangan, Do It Like a Dude, dirilis dina bulan Nopémber 2010 sarta langsung nempatan posisi kadua di UK Singles Charts.[2] Dituturkeun ku single kaduana Price Tag, anu nempatan posisi kahiji di Inggris, Irlandia, jeung Selandia Anyar.[2] Sedengkeun debut albumna, Who You Are, dirilis dina bulan Pébruari 2011 sarta nempatan posisi kadua di UK Album Chart.[2] Dina bulan harita kénéh, Jessei meunangkeun BRIT Award, Critics' Choice.[2] Masih di taun 2011, dina bulan Oktober Jessie jadi palatih dina ajang tipi, The Voice UK.[2]

Jéssie J
Jéssie J di Sydney, Australia, 2012
GumelarJessica Ellen Cornish
27 Maret 1988 (1988-03-27) (yuswa 31)
London, Inggris, Britania Raya
Pagawéan
Taun aktip2005–kiwari
Karir musik
Aliran
Lébel
Situs web
jessiejofficial.com

RujukanÉdit

  1. Hyden, Steven; Koski, Genevieve (3 March 2012). "March 3, 2012 - This Was Pop". The AV Club. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  2. a b c d e f g "Profil Selebriti - Jessie J". Kapan Lagi. Diakses tanggal 3/11/2016.